Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bůh nespí. My ano

28. 8. 2014

             Je až s podivem, jak hluboce spíme a nejsme slyšet. Nejsme ani vidět a to i přes to, že pořádáme akce typu konferencí, kempů a všeho, co se hodí, Jenomže pro koho? 

             Sami pro sebe. Jak to mohu tvrdit? Mohu. Ono se stačí ohlédnout a přiznat si, že jsem na tu konferenci nepřivezl někoho, kdo není křesťan, že jsem na kemp nepřivezl přítele, kamarádku, která není křesťanka, natož, abych se obtěžoval s nějakým pozváním. A pokud jsem někoho pozval, tak je třeba ptát se, proč jsem to udělal. Člověk od přírody totiž touží být bohatý, nebo získat.

            A to je špatně. Ono soudobé křesťanství je totiž špatně. Kazatelé zpracovávají kázání podle toho, jak se to naučili ( většinou od otce, rodičů nebo ve školách ), odkazují nás na to, co oni viděli za oněmi verši, říkají nám, že ty verše znamenají tohle a onohle, ale většinou to tak vůbec není, a dnešní Bible? Najdeme tam spousty odkazů jeden verš na druhý a ten druhý na třetí a tak dále. A to je také špatně. Člověk je z toho zmatený. Schválně jděte jeden den do Babtistického, druhý den do evangelického, třetí den do bratrského a poslouchejte kázání na jedno a totéž téma. A s hrůzou zjistíte, že Vám všude kážou na dané slovo něco jiného.... 

         Spíme, protože jsme se odvrátili od jednoduchosti Božího slova a jsme zmatení. Přijdeme domů a chováme se, jakoby jsme křesťané ani nebyli. Jdeme do práce a nejsme jimi. V kostele slyšíme, že máme být příkladem druhým, ale ... nejsem. Ruku na srdce. Ne? Tak co děláš po nedělním kázání v obchodě? 

        Zvykly jsme se vymlouvat na to, že to ostatní dělají také. Zvykly jsme si doma po práci polehávat a vymlouvat se na to, že se zbytečně nebudeme honit. Ještě že tak! Přijdu domů a budu uklízet?! Co jsem?! Na to mám jedinou odpověď. Myslíš si, člověče, že u Boha je to, co máš doma? 

       Žijeme v chaosu, který nás obklopil. Žijeme v historii, v té historii, kterou nám předkládá Bible. Stovky let staré písmo a je zvláštní, že nemá pokračování. Až se někdy ptám, jestli Bůh na nás nezapomněl. Ne, nezapomněl, ale říkám pravdu, když napíši: My zapoměli na něj. My, křesťané, kteří jsme uvěřili v Pána a pak jsme hozeni do kotle společenství, odkazů a hříchu samotných křesťanů - Spíme

      Jak z toho ven? Vezmi si Bibli a začerni všechny ty odkazy. Nebudou tě iritovat, otravovat, odvádět od písma. A až budeš číst, nepřeskakuj a nehledej, přenes do toho věku a zjistíš, že ji psali lidé z masa a krve, jako máme my. Chodíme jako slepé a bludné ovečky do kostela, na skupinky a diskutujeme. Ale nekonáme. 

      Když se nám něco nelíbí, jsme sobečtí. Nepodíváme se sami na sebe, ale ukazujeme prstem na toho vedle. Spíme. Až budeš na skupince, přeruš ji a řekni, co jsi špatného udělal ty sám, ne to, co udělal špatného ten druhý. Když se nám něco nelíbí, nazveme to činem satana. Ale zamysli se. Má s tím satan opravdu něco společného? Nebo je to tvoje hrdost a zapomínáš na jednoduchou pravdu, že nic není bez Boha samotného? Nebo ještě spíš?

      Spousty lidí se zastává Izraele.... Napíši jednoduchou větu o jednom slově. VRAZI. Jsou to stejní vrazi, jako Rusko, Německo, jako jsme my. Každý den zabíjíme myšlenkou slovo Boží, člověka, kterému jej přednášíme, a pak jdeme a pod rouškou tmy hřešíme. 

     Je mi z toho na blití. Z nás samotných. Ze mě samotného. Nechci nikde říkat, že jsem křesťan, protože bych byl sobec, egoista.

     Nespi! Já jsem člověk a ty též. Až budeš posuzovat Rusko, Izrael, vzpomeň si na to, že doma jsi si sám nezametl. Nebo snad ano? Tak co dělají Sobotkovci, Zemanovci a já nevím co ještě ve vládě? Jak můžete někoho volit jenom proto, že má školy? Znamená to snad, že je chytrý? Pak dáváš najevo jenom to, jak jsi ubohý a blbý. Jak si může politická strana určovat, že se do ní dostaneš jenom podle škol a podle toho, kolik zaplatíš? Jak můžeš souhlasit s cenovou politikou ve své domovině a nadávat jenom po hospodách a doma mezi přáteli? 

     To je ono. Kazatelé by měli číst jenom z Bible, tak jak to dělal Kristus a ne hlásat, co za tím vidí. Měli by připravovat svoje ověčky na sílu slova a činu k tomu, aby se každý člověk postavil za svoje práva a práva všech bližních, ať už je křesťan,-ka nebo není. Nespi, protože tady začíná onen úklid ve svém domě. Tak budeš příkladem pro svoje okolí a později i pro ostatní. Bude to tvrdý boj, tam se teprve ukáže satan. Ale pro Boha dobrého, přestaň spát. Abraham putoval desítky, stovky kilometrů aby dosáhlcíle, a spousty dalších. Co jsi udělal ty? NAdáváš a pomlouváš a .... Spíš.

     Klidně se ozvěte na kázání a řekněte na rovinu svému kazateli :Kážeš nám tu slovo, ale neříkáš, ba ani neděláš, nic pro to, aby nám všem bylo lépe. A pokud se to změní, přibudou ovečky ... nebou spát, a věř, že nebudeš spát ani ty. V tom je pravá podstata křesťanství a ne v tom jednu dvě hodiny ve společenství týdně a dost. 

 

10410122_447195535420304_7207923909508012533_n.jpg

 

NESPI!!!