Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rodina je základ

3. 10. 2018

Základem rodiny je otec. Selže-li otec, selže rodina kompletně. Dnes už to vím, když se podívám na své vlastní syny. Otec je středem, matka opěrou a motorem. 

Gn 27:12 Třeba si mě otec ohmatá, uvidí, že si z něho tropím žerty, a já na sebe tak přivolám místo požehnání prokletí.

Proč to syn říká? Zamysleli jste se někdy nad smyslem této věty? Proč se syn takto ptá? 

Je nasnadě jedna jediná odpověď. Otec od počátku, kdy syn přišel na svět, začal soupeřit se svým synem. Najednou se stal pro svoji ženu odsunutý do pozadí, najednou nebyl středem rodiny a pozornosti ... najednou. Je mnoho odpovědí.

Jak se k tomu postavíš?

Věř mi, že není třeba soupeřit. Je třeba se postavit za svoji rodinu. Zvednout se a postarat se o ni. Mám malé přiznání. Já jsem soupeřil. Selhal jsem. A teď si asi řekneš, že když je synům 15 a 16, že je pozdě ... Ne. Není. Nikdy není pozdě. 

 

Odpověď je v toto verši.  Jer 12:5 - Vyčerpává-li tě běh s pěšáky, jak budeš soupeřit s koňmi? V pokojné zemi se cítíš v bezpečí, co však budeš dělat v houštinách. 

Pěšáci jsou tvoje děti. Koně, to jsou kritické momenty, kdy přicházejí těžkosti do tvého života, do tvého vztahu. Pokojná země je tvá rodina. A houštiny? To je to. Odloučení od rodiny není nikdy důvod, abys zapomněl na svoje povinnosti vůči dětem, své ženě. Houštiny jsou léta, kdy vidíš, jak děti jsou ti podobní. Jak to, co jsi sám zmeškal v jejich výchově, zůstává v nich, jak jsou ti podobní, jak dělají stejné chyby, které jsi dělal sám. 

 

Tak jak se k tomu postavíš? 

 

Věnováno mé ženě Jiřince. Patří ti poklona a velké děkuji

 

https://www.youtube.com/watch?v=ChcR2gKt5WM