Jdi na obsah Jdi na menu
 


Seriál Merlí

19. 1. 2019

Znáte seriál Merlí? 

Ne. Ulice, Růžová zahrada... to zajisté ano. Ale Merlí? Španělsko italský seriál o učiteli filozofie, který má doma pubertálního kluka, který se hledá. Co doma, on ho má i ve škole. Vřele doporučuji ten seriál vidět. Na jeden zátah jsem viděl prvních 11 hodin první série a věřte mi, že jsem se nemohl od něj odtrhnout. Problémy dětí, které nevidíme, přístup rodič - dítě a naopak, učitel - dítě a naopak, problémy rodičů. O čem ten seriál je. V každém díle má některá postava problém, který se tento nenápadný učitel snaží vyřešit odpovědí, díváte se na to špatně.

Ne, nebojte se toho seriálu. Pokud nemáte předsudky, nebo zafixováno to, že musíte soudit, vřele doporučuji. Je to skutečně ze života a ne jak ty slátaniny, které nás okrádají o čas, protože to vás naučí pochopit člověka přesně takového, jakého nám Bůh postavil do cesty. 

Setkáme se s otázkami, jako kdo nám určil hranice normálnosti, samovolností v chování, o fantazii, kterou postupně ztrácíme dospíváním, o tom, jak se postupně staneme součástí davu a podřizujeme se tomu, co je zrovna in.

Na závěr k tomu seriálu. Padla tam jedna otázka. CO JE TO NORMA?

 

Přikazovat, kontrolovat, hlídat, zakazovat?

 

Odpověď je nasnadě. Bůh nám nedal normu, ale svobodu rozhodování, dal nám  svobodu k tomu, jak se rozhodnout. Ukázal nám cestu, po které jít, dal nám jich několik, a je mu líto, že nikdo z nás po ní nekráčí. Protože všechno co jsme udělali, a já obzvlášť, se slovem Božím, je jeho zatracení

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář