Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chci sloužit

28. 1. 2019

Jsem křesťan, ale někdy se tak nechovám. Jsem prostě hříšný a nemohu se nedívat, jak jeden na druhého ukazujeme prstem. Mám sen. Sloužit lidem, kteří to potřebují. Ne, nechci být jedním z davu s plnou pusou slibů, a potom se vymlouvat, že ti druzí byli překážkou k tomu, abych ty sliby naplnil.

Nepotřebuji se chovat, jako ti druzí a nepotřebuji pomocnou ruku žádného křesťana či nekřesťana. Jediné, co potřebuji, je, se chovat jako člověk, protože i Ježíš, Syn Boží, byl člověk. On nám ukázal jako jediný, ano, podle bible, jako jediný, co je to skutečně „ Jděte a přijímejte jedni druhé.“ On nám ukázal, co je to láska -ne  ukazovat na někoho prstem, on je takový či onaký, je hříšný – chudák Ježíš, když říká: „ Kdo je bez viny, hoď první kamenem,“ protože miliony, miliardy z nás to vůbec neslyší.

 

Chci sloužit všem, nejen pro vybrané. Mám takovou tezi - podpořím každého, když se ti druzí budou mít lépe. Tím to ale nekončí, protože chci sloužit všem. Co musím tedy udělat? Ale ano, musím přijímat toho druhého přesně tak, jaký je. Ať je starý nebo mladý. Ať je to Japonec nebo Hispánec, bílý nebo černý, gadžo nebo rom. Ať je to heterosexuál nebo gay. Chci prostě sloužit všem. Proto podporuji rovnost mezi lidmi, rovnost manželství. Lidé si nevolí, kým budou, čím budou. Neurčili si alkoholismus, sexualitu, závislost, ani víru, lásku, nic. To všechno je nám dáno.

Umíte si představit, že Vám někdo řekne, že tohle dělat nebudeš i přes to, že je to Tvůj sen? Umíš si představit, že Ti někdo řekne, že si nemůžeš vzít člověka, kterého miluješ, že s ním nesmíš být…?  Promiňte, ale všichni kolem nás jsou lidé, bezdomovci, milionáři, heterosexuálové, gayové, všichni. My všichni jsme lidé. Nikdo není odlišný, bible to jasně píše. Prach jsi a v prach se obrátíš.

Ti kolem nás jsou úplně stejní, jako jsme my. A je mi jedno, jestli je teplej nebo – co je vlastně heterák? Studenej psí čumák? Všichni milujeme, všichni máme strach, vychováváme své děti, bojujeme za lepší život. A škatulkujeme. Někteří si mysli, že být gay je něco odporného a vzápětí nabourají, když to zjistí o svém dítěti. Jedna skupina se stydí, posílají dítě na léčená a podobně. To je absurdní. Někteří si myslí, že nemohou skončit na ulici a pak stačí pohyb Boha, a jste na té ulici sami. To je prostě absurdní. Skupiny bezdomovců, skupiny gayů, leseb, a já nevím kdo ještě.  Jsou pro naši zemi cenní, pro Pána jsou to démanty, které rozesel po zemi. Mezi těmito skupinami jsou lékaři, soudci, prodavači, učitelé, dělníci, skladníci, profesoři, umělci ale i rodiče – ano, mezi bezdomovci, a ostatními skupinami, které si tak rádi škatulkujeme, tak rádi na ně ukazujeme prstem.

Nebo dojdeš tak daleko, že když ti bude v rodině někdo umírat a přijde lékař, o kterém víš, že je to gay, nebo bývalý bezdomovec, ty odmítneš léčbu svého nejbližšího? To je klasický Jehovismus.

Musíš si uvědomit, že Oni jsou stejní jako my. Přínos každého člověka pro tuto planetu, pro naši zemi, je úplně stejný, jako ten tvůj. On je Gay? Ale to je na Bohu, aby to rozsoudil. On je bezdomovec? Ale to je na Bohu, aby použil tvé ruce a tys jej postavil. On je nemocný? Ale to je na Bohu, aby mu poslal pomoc v podobě lékaře, který je zrovna teplej. Bůh se totiž nedívá na to, jaký jsi, ale jaké máš srdce.

Prosím, vyvarujte se se proslovů jako Bezďák, cigoš, morgoš, teplouš, buzzerant, protože Boží vůli stačí pohnou malíčkem a jste to najednou vy, nebo někdo blízký, kdo bude bezďákem, homoušem, morgošem a podobně. Proto jsou tu verše přijímejte jedni druhé, nesuďte, nebo budete souzeni a podobně

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář